World Opera Lab 2018

By 22 april 2018 Concert

Datum: 22 april 20.00 uur
Locatie: Gemaal op Zuid, Rotterdam
Productie en regie: Miranda Lakerveld
Dirigent: Peter Schoenaker

Sheba Now

Op 22 april 2018 heeft Koor op Zuid een bijdrage geleverd aan de voorstelling SHEBA NOW in het Gemaal op Zuid in de Afrikaanderwijk. SHEBA NOW is geproduceerd door Miranda Lakerveld van World Opera Lab. Koor op Zuid vormde als het ware een muzikaal decor voor prachtige solisten in zang, dans, poetry en instrumentalisten.

SHEBA NOW is een hedendaagse versie van de ontmoeting van koning Salomo en de koningin van Sheba. Het verhaal heeft de 3 grote religies – Joods, Christelijk en Islamitisch – als bron. Bovendien speelt dit verhaal een belangrijke rol voor Rastafari. Keizer Haile Selassie I van Ethiopië zou een directe afstammeling zijn van koning Salomo van Jeruzalem en de Ethiopische koningin van Sheba.

Op cultureel gebied komt de koningin van Sheba herhaaldelijk terug. Een van de hoogtepunten is de feestelijke compositie van ‘The Arrival of the Queen of Sheba’ door Georg Friedrich Händel.

Aan deze productie werkten o.a. mee:  Aylin Sezer (sopraan), Nyanga Weder (dans), Haytham Safia (ud), Tara Kumar (cello), Osama Mileegi (percussie), Ivan Richardson (zang) Abdellatif Ghazlane (verteller), Bernando Bailey (verteller), Margreet Rolink (verteller), Monika Variazz (zang) en Koor op Zuid o.l.v. Peter Schoenacker en Ellen Bouwmeester.