Eindejaars Concert 2019

By 15 december 2019 Concert

Datum: zondag 15 december 2019
Locatie: De Steenplaat
Dirigent: Peter Schoenaker

 

Eindejaarsoptreden 
Zondag 15 december 2019 was het weer zover, ons traditioneel eindejaarsoptreden, dit jaar in het verzorgingstehuis De Steenplaat van Humanitas, in het huiskamerrestaurant met prachtig uitzicht op de Maas.

Nieuw op het programma
Om optredens aantrekkelijker te houden voor koorleden en vaste fans waren er nieuwe liedjes aan het repertoire toegevoegd, waarvan de volgende op het programma stonden:

Viva La Feria
Een feestelijk lied uit Spanje met een gemakkelijk in het gehoor liggende melodie, ongetwijfeld in het land van herkomst een succesvolle meezinger.

Tavaszi Szel
Een subtiel Hongaars liefdesliedje. Wie het Hongaars niet beheerst voelt toch wel aan waar het over gaat.

Factory Whistle Blow
Mooie song van de in Rotterdam zeer populaire artiest Bruce Springsteen. Over het lot van zijn vader als fabrieksarbeider.

I Like The Flowers
Eigenlijk drie liedjes van dezelfde toonsoort in één, I Like The Flowers, Blue Moon en Always Look On The Bright Side Of Life. In kanon gezongen geeft dit een bijzonder effect.

Succsvol optreden 
Bewoners van De Steenplaat en De Skala (ook van Humanitas) en natuurlijk vrienden en familie van koorleden van Koor Op Zuid waren getuigen van een succesvol optreden. Een aantal bewoners van De Steenplaat hoorden wij zelfs mee neuriën, sommigen zelfs meezingen!