Hefpark Muziekpark 2019

By 22 augustus 2019 Concert, Festivals

Datum: 15 september 2019
Aanvang: 13.00 uur
Locatie: Rosestraat 20 Rotterdam
Dirigent: Peter Schoenaker

 

Hefpark Muziekpark 2019

In het weekend van 14 & 15 september 2019 verandert het park aan de voet van de Hef in een muziekpark, het Hefpark Muziekpark. Twee dagen lang kan het publiek genieten van muziektalent uit Feijenoord.

Lokale bekendheid Joris Lutz praat de verschillende optredens aan elkaar.

Koor Op Zuid – onder leiding van Peter Schoenaker – mag zondag 15 september het spits van deze muzikale dag afbijten. Pianist Bart Wolvekamp, die Koor Op Zuid tijdens bijzondere optredens vaak begeleidt op de (elektrische) piano, is ook van de partij.

Opening
In een fragment van een Opera van Jacques Offenbach (1819-188) stelt het koor zichzelf voor middels een ludieke Nederlandse tekst van dirigent Peter Schoenaker: ‘…kippenvel, gebarsten ruit, luistert naar het Koor Op Zuid…’.

Chaud Chocolat
Heel toepasselijk gaat het koor verder met een Frans kinderliedje over (warme) chocolade. Dirigent Peter Schoenaker is gek op chocolade en schrijft zelfs regelmatig in een blog over chocolade: www.peterschocolade.blogspot.com. Het liedje wordt in een kanon gezongen voor extra complexiteit, een prettig kenmerk van top chocolade.

Verdronken Vlinder
Dan wordt ‘Verdronken Vlinder’ ingezet, niet voor het eerst, maar nu extra relevant omdat de liedjes van Lennaert Nijgh en Boudewijn de Groot recentelijk in een nieuw jasje zijn gegoten door oer Rotterdammer Dave von Raven en zijn band The Kik.

Buitenlandse reis
Via het traditioneel Engels liefdesliedje ‘Mist before the sunrise’ en werk van Händel in het Italiaans ‘Lascia Chío Pianga’, gaat onze reis verder naar Kenia met ‘Jambo’ met het bekende fragment ‘Hakuna Matata’ (er zijn geen zorgen). We gaan verder naar Zuid Afrika met een Zulu slaapliedje ‘Thula baba’ en het liedje over een onmogelijke liefde, ‘Ma duusha’ uit Somalië. Via het Molukse ‘Hela Rotane’ en het Perzische liefdesliedje Soltane Ghalba (de sultan van mijn hart) komen we terug gevaren in de Rotterdamse haven met het driestemmig gezongen ‘Langs de Maas’ van Jaap Valkhoff.