Hefpark Muziekpark 2018

By 16 september 2018 Concert

Datum: 16 sept.; 13.15-13.45 uur
Locatie: Hefpark, Stieltjesplein
Dirigent: Peter Schoenaker
Begeleiding Piano: Bart Wolvekamp

 

Hefpark Muziekpark

In het weekend van 15 & 16 september 2018 veranderde het park aan de voet van de Hef in een muziekpark, het Hefpark Muziekpark. De hele dag kon het publiek genieten van muziektalent uit Feijenoord.

Lokale held Joris Lutz praatte als een soort circusdirecteur voor één dag in zijn ‘circustent’ de muzikale acts aan elkaar.

Na de officiële opening van de eerste editie van dit festival door wethouder Richard Moti mocht Koor Op Zuid het spits van deze muzikale dag afbijten.

Speciale vermelding verdient de bijdrage van onze pianist Bart Wolvekamp. Zoals hij na afloop van het concert zelf zei: ‘We hebben lekker muziek gemaakt’.

Koor Op Zuid nam het in ruime mate toegestroomde publiek mee naar verre landen met o.a. Surinaamse, Perzische, Tanzaniaanse, Somalische en Molukse liedjes. Het tweestemmig gezongen ‘Verdronken Vlinder’ van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh was dan ook een beetje thuiskomen.

De organisatie van Hefpark Muziekpark heeft inmiddels een tweede editie aangekondigd. Op zondag 15 september 2019 bent u weer van harte welkom voor zoals zij zelf zeggen ‘de mooiste en de ontroerendste muziek van Rotterdam Zuid’.