Spoorweghavenpark
Voor de tweede maal werd Koor Op Zuid gevraagd om een bijdrage te leveren aan de Operadagen, dit keer met een openluchtconcert op 27 mei  2018 in het Spoorweghavenpark. Koor Op Zuid heeft zelf de samenstelling van het programma, locatie, enscenering, catering en de samenwerking met de andere vocalisten verzorgd.

Sopraan
Het evenement werd geopend door Guy Coolen, artistiek directeur van de Operadagen Rotterdam. Voor de gelegenheid was door de organisatie van de Operadagen de prachtige sopraan Bauwien van der Meer uitgenodigd. Zij zong twee fraaie aria’s: ‘Csardas’ uit ‘Die Fledermaus’ van Strauss en ‘Je dis que rien ne m’épouvante’ uit Carmen van Bizet. Bauwien van der Meer werd op piano begeleid door Caecilia Boschman.

Turks koor
Ons Koor Op Zuid – dit keer begeleid door Job Greuter op piano – werd afgewisseld met uitvoeringen  van het ook in Feijenoord gevestigde Turkse koor Bizden Sesler Korosu, dat letterlijk betekent ´Koor Onze Klank´.

Reis om de wereld
In combinatie met Surinaamse, Keniaanse, Perzische, Somalische en Molukse liedjes werd het één grote wereldreis. Wellicht het hoogtepunt was de gezamenlijke uitvoering door Koor Op Zuid & Bizden Sesler Korosu van ´Lamma Bada´, een meeslepend antiek Arabisch lied dat in het gehele Midden Oosten en daarbuiten bekend is. Natuurlijk werd er ook in onze eigen taal gezongen. Dit keer het – voor ons extra spannend – net ingestudeerde ´Verdronken Vlinder´, bekend van Boudewijn de Groot.

In operasfeer
Om echt in operasfeer te komen zong Koor Op Zuid ook een ludieke Nederlandse bewerking van Verdi´s ´Va Pensiero´ (Het Slavenkoor) en een ingetogen fragment van Händel’s  ‘Lascia Chi’o Pianga’.

Toegift
De toegift werd ingeleid door sopraan Bauwien van der Meer met een klassiek gezongen fragment van ‘You’ll Never Walk Alone’ uit de musical ‘Carousel’ (1945). Koor Op Zuid nam het halverwege over, in een andere versie. Dankzij publieksparticipatie werd het een samenzang die niet zou misstaan bij onze lokale voetbalclub.

2018

Rotterdamse Operadagen

Datum: 27 mei 13.00-14.00 uur
Locatie: Spoorweghavenpark
Dirigent: Peter Schoenaker
Begeleiding piano: Job Greuter
mmv Sopraan Bauwien van de Meer en koor Bizden Selsler Korosu